Kütahya Sohbet



Kütahya Sohbet
Bu güzel şehrimizi anlatmaya tanıtmaya çalışıcam ama neresinden başlasam hangi özelliğini anlatsam diye arada kaldım.Zengin tarihi coğrafi şeklinimi yemeklerinimi eserlerimi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalacak ama, Kütahya” yı birde sohbetyizi.com ağzından dinleyin.
Kuruluş tarihi kesin olarak tesbit edilememekle beraber, tarihi M.Ö. 3000 yıllarına uzanmaktadır. Eski kaynaklara göre Kütahya’nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti şeklinde geçmektedir. İl topraklarına yerleşen en eski halk Friglerdir. M.Ö. 1200’lerde Anadolu’ya gelen Frigler, Hitit İmparatorluğunun topraklarına girdiler ve bir devlet olarak örgütlendiler. M.Ö. 676 ‘da Kimmeler, Frigya Kralı III. Midas’ı bozguna uğratarak Kütahya ve çevresine egemen oldular. Görülen iklim Karasal iklim ve bitki örtüsü bozkırdır.
İlçeleri: Altıntaş – Aslanapa – Çavdarhisar – Domaniç – Dumlupınar – Emet – Gediz – Hisarcık – Pazarlar – Şaphane – Simav – Tavşanlı
Güzel sanatlar
Germiyanoğulları Beyliği’nin başlıca mimari eserleri Kütahya’da görülür. Bu devir camileri, klasik osmanlı camileri planında, tek kubbeli ve revaklı, üç bölümlü son cemaat yeri olan yapılardır.
İshakfakih Camii (1433), kesme taş tuğla duvarları ve gösterişli bir cephesi vardır. Son cemaat yeri üç bölümdür. Bir bölümü türbe durumundadır. Gösterişli cephesi ve düzenli mimarisi dikkati çeker. Son cemmat yerinde kesme taşların çevresi kırmızı tuğlalarla çevrilidir. Sütun başlıkları türk üçgenlidir. Taş mihrabın çevresini 15. yüzyıl özelliği gösteren iki renkli çinilerden bir sıra bitkisel bezemeli çini çevirir.

  1. Anlatmakla bitmeyen Kütahya

Kısa kısa yer verdim, dedim ya anlatmaya kelimeler sayfalar yetmez Kütahya’nın tarihini.Kütahya benim için de ayrı bir yeri var çünkü acemi askerliğimin şehridir:)Günde dört mevsim yaşadığımızı bilirim.Daha ilk haftamızdı bize :
Kütahya’ya geldik her taraf taşlar
Nizamiye’ye girdik kesildi saçlar
Dediler askerlik burada başlar
Akmaya başladı gözümden yaşlar

Çiçeği burnunda yirmi yaşında
Nöbet tutuyorum silah başında
İsmimi görürsen mezar taşımda
Yollara bakıp da ağlama ana
Marşını öğretmişlerdi.İlk söylediğimizde uygun adımdayken pek istekliydik diyemem tabi ama zaman geçtikçe sesimiz daha gür daha canlı ve benimseyerek söylemiştik.Unutmazsın sen Hava Er Eğitim Tugayı 🙂 Kütahya şehrimizde öğrenci şehirlerimizdendir.(Tabi askeri bir şehirdirde ) sohbetyildizi.com adresinde Kütahyalı arkadaşlarımızdanda bilgi alarak bu metni hazırladık.Ailevi bir ortam olmasından aslında şehir çok ta fark etmiyor desek doğru olur diye düşünüyorum.Memleketin her köşesi güzeldir kendi özellliği ile hele Kütahya’lı arkadaşlarımızda geldiğinde sohbetin tadı tuzu oluyorlar.Birçok Kütahyalı arkadaşımızında bulunduğu sohbet kanalımıza sizleri de bekliyoruz.
Bizim diğer sohbet sitelerinden farkımızı çok net göreceksiniz.Elit sohbet Aile bir ortam… hadi gel yuvana kardeşim 🙂 sohbetyildizi.com CellaT…



sohbet